碳佐麻里 時代廣場
Architecture & Interior / Restaurant

作品介紹

餐飲空間相對城市商圈的位置是重要的,本基地與市中心的遠距離給了我們機會。我們用它來創造一個顛覆傳統與自然環境共生的建築環境,除了建築更置入大量植綠,提供良好的用餐品質,並成為休憩和生活放鬆的園區空間。我們考慮了商業空間的功能用途,但也確保了建築全區盡可能的綠化。為了尊重建築與綠色環境之間的關係,而簡化室內用餐區的裝飾。建築室內外材料的使用考慮到回收及永續性,大量使用金屬等材料並將之模組化,這使得空間的消費者更多機會充分享受自然環境的光影伴合室內人工照明產生的美感。存在感反映在光與影的變化中,這有助於喚醒珍惜我們人生中的每一刻所處的位置。

Description

The location of the dining space relative to the urban business district is important, and the long distance between the property and the city center gave us an opportunity. We used it to create an architectural environment that subverts the symbiosis between tradition and the natural environment. In addition to the large amount of greenery in the building, it provides an excellent dining experience and also serves as a recreational space for relaxation. We considered the function of the commercial space, but also ensured the building be as green as possible. In order to respect the relationship between the building and the green environment, the decoration of the indoor dining area was simplified. The use of materials inside and outside the building takes into account recycling and sustainability, and the use of materials such as metal is modularized. This gives the consumers more opportunities to fully enjoy the beauty of the natural environment and the aesthetics of indoor artificial lighting. The sense of existence is reflected in the changes in light and shadow, which helps to awaken the cherished position of every moment in our lives.