碳佐麻里 高雄店
Architecture & Interior / Restaurant

作品介紹

考慮到建築物跟道路在用餐空間的切割性,設計者使用了環狀高低差的水帶做為氛圍的轉換空間,期待在用餐的安定性與城市的方便性取得平衡。建築物外立面利用清水模板及塗料僅做凹凸面的變化,外觀大牆不開窗僅保留部分天井採光,期待自然光影在建築的室內外給人留下深刻的印象,一樓的全景玻璃在夜間室內的光韻下讓建築呈現漂浮的感受。室內設計做了嚴謹的色階管理,材料的使用等同建築的概念期待留下光影。

Description

The concept for Tan Zuo Ma Li was designed around the adjacent roads so that customers can easily enter and exit the dining space. Landscaped water pools surround the restaurant at different heights creating a feeling of being immersed in another world. This allows customers to truly find a balance between the convenience of city life and a good quality meal. The facade of the building has been carefully sculpted so that the projected lighting creates different effects during the day and night. The artificial lighting is also complemented by the natural light that is plentiful to this space.